27.1.11

Rumah Burung

Rumah Burung??

Nape ? korang hengat manusia je yang ade rumah sekalang nih? Burung pon ade rumah sekarang nih taw..concrete house lagi tuh..siap sampai 2,3,4 tingkat…

Tak caye jugak??
Meh aku buktikan dengan picture2 yang aku ambek time melawat rumah burung sekitar Mukah semalam..memang banyak giler kalau korang drive dari Mukah ke Igan..berderet je rumah burung kat tepi jalan…macam rumah panjang je..Opss..bukan rumah panjang..rumah TINGGI okeh !






banyak kan? banyak kan?
anda percaya sudah?!
hehe...korang nak tau? rumah burung nih kalau satu kelo sarang dye dapat Rm5000 okeh..bukan 5 SEN !!
assistant engineer aku cakap kan..kalau sebulan boleh mencecah Rm800 RIBU !! $$mata duitan$$ dengar...:)
$_$
Haha..
aku rasakan..lepas korang baca entry nih..konpem korang terus nak bina rumah burung tepi rumah korang kat kampung tuh kan..Haha..:)
:p

2 comments:

messy_d said...

kdg2 rumah burong lagi mahal dari rumah manusia... macamana tu?

ieyka_Nz said...

kalau mahal xpa..berbaloi sbb untung nanti lebih mahal dari harga rumah burung..:)