8.5.11

Wanita VS Produk Kecantikan

seapabila sudah terlalu OBSES dengan kecantikan ! :)

okey ! seperti yang dijanjikan oleh diri sendiri di facebook sebentar tadi..nak story sikit tentang KECANTIKAN nih. Wanita ! sebut saja tentang wanita ni..semua orang nak cantik kan..sape yang tak nak? aku pun nak..kalau nak dilihat..kita tengok..kita survey2..memang banyak alternatif..banyak produk org jual kat luar sana tuh untuk membantu golongan2 wanita ni menjadi cantik dan semakin cantik. sampaikan..hinggakan...ade yang sanggup menyanggup berbelanja berjuta-juta duit syiling semata-mata nak beli produk kecantikan nih. ade yang susah import dari korea..dari jepun..dari indonesia..jaoh wei ! korang hado... TEREMASYUK la daku nih...nyiahahahahha...aku pun nak cantek jugak beb !

ok ! jom story2 dengan picture2 yang aku upload nih..susah2 je aku tangkap gambar nih (gambar boleh ditangkap ke?) actually, gambar ni dah lama..just xde masa nak upload..aku tgh keje beb..nak cari duet banyak2..haha...praktikal je la wei...

before tu..aku nak cakap and nak gitaw...

wanita VS kecantikan !!

ade yang kulit sensitip nak kulit tak sensitip..
ade yang kulit gelap nak putihkan..
ade yang kulit beragat-ragat nak kulit lembut..
ade yang kulit kering nak kulit shiny2..
ade yang kulit berminyak nak kulit tak berminyak..
ade yang gemok nak jadi kurus..
ade yang kurus kering nak naikkan berat badan..
ade yang itu..nak yang ini..
ade yang ini..nak yang itu...

hmm..itulah fenomena yang dapat kita lihat sekarang ye...bukan je sekarang..memang sejak azali lagi...WANITA..memang tak sah kalau tak nak cantik..mesti nak up to date..mesti nak lebih..mesti nak itu..mesti nak ini...Fuhh...

So, bagi merungkai segala kesulitan..permasalahan..yang dialami wanita2 di luar sana..jom baca entry ni..dari pakar yang tak cukup jelita..HAHA :)

one by one.....

start......


it is all about u product :) hehe...just tgk secara rambang je keh...pasni ai ceciter one by one......
nak cantik jugak kan......jom ! layanzzzzz....


*Gluta white & B' white*
nak tahu ini ape? this is supplement untuk memutihkan dan menghilangkan jerawat...:)

korang boleh order dari Faizatul


*VCo Softgel*
yang ni pulak adalah sejenis supplement jugak yang penuh dengan 1001 kebaikan..senang nak makan..murah..dan boleh order dengan sy (sempat promote).Hehe :)

details : satu botol ade 60 biji..cukup untuk satu bulan sebab makan 2 biji sehari..boleh guna untuk sapu kat muka, so tak cukup sebulan la jawabnya..ok?

nak tahu kebaikan VCo ni?

Mengurangkan kadar kolestrol – ia sendiri tidak mengandungi kolesterol. Oleh itu ia adalah alternatif terbaik bagi minyak-minyak lain yang mengandungi kandungan kolesterol yang tinggi


 Mengawal kencing manis  - pankrease lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya. 


 Mengatasi masalah penyakit degeneratif dan masalah usia umur lanjut - anti oksida  semulajadi dalam minyak kelapa dara adalah penghambat pembentukan radikal bebas.  


 Tidak meningkatkan paras kelekitan platelet dalam darah – mengatasi pembentukan plak pada pembuluh darah yang menjadi anatara faktor punca serangan jantung.  


 Tubuh lebih tahan serangan penyakit kerana memiliki agen anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa.  


 Mendapatkan kembali keanjalan, kelembutan kulit – ia mempercepat pergantian sel-sel kulit yang mati dengan sel yang baru, selain melindungi dari sinaran ultra violet.  


 Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang – sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yang mencukupi untuk pertumbuhan maksima.  


 Terhindar dari gejala alahan – minyak kelapa dara bertindak sebagai agen anti histamine.


Mengelakkan risiko sakit kanser – minyak kelapa dara memusnahkan sebarang kehadiran organisma pathogen. Dengan itu sel darah putih mampu bertindak secara maksima memusnahkan sel kanser, kerana ia tidak terbeban menghadapi organisma pathogen.   


  Keadaan berdengkur akan hilang – kerana saluran pernafasan dan anak tekak akan kembali anjal dan elastik hasil kewujudan sel-sel baru padanya.

(credit to kak dya)




*Collagen Catalyst*
inginkan kelembutan kulit? siyes..produk ni mmg best...baguih untuk wanita2 yang ada masalah senggugut jugak..

APA ITU COLLAGEN?
Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)


KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi


KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
melembutkan kulit dan mencerahkan kulit
Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga

 (credit to norsyamsina hadini)



*naturactor foundation*
natural giler korang pakai foundation nih...kulit x berminyak..flawlesssss je kulit taw..

Nak gebu? Nak cantik ? Solekan tahan lama? Inilah hasilnya dengan meiko naturactor.Wajah gebu menutupi segala celaan.

APA ITU NATURACTOR FOUNDATION?
Bedak asas yang berasaskan tumbuhan organik (japanese white flower).
Bedak asas ini keluaran meiko cosmetic Inc.
Anda akan kelihatan cantik dan menawan.

Dalam sekelip mata seperti artis ataupun model.

KELEBIHAN NATURACTOR COVER CREAM

>>Anti kilauan / tidak berminyak.
>>100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat, dan noda hitam
>>Ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakainya
>>Melindungi kulit dari sinar uv yang menyebabkan pigmentasi
>>Senang digunakan dan tidak melekit
>>Bertahan hingga 12 jam, berbanding bedak biasa hanya 1 jam.
>>Tidak menutup pori-pori
>>Sering digunapakai oleh makeup artis professional
>>Anti kilauan / tidak berminyak

Bedak asas yang berasaskan tumbuhan organik (japanese white flower)

Impikan kulit yang gebu, licin dan berseri-seri tanpa memakai botox? Lupakan sahaja bedak asas atau krim yang mengandungi bahan kimia yang merbahaya yang boleh menyebabkan kanser!
Satu anugerah teragung dalam dunia kecantikkan

Antara pengguna produk ini adalah :-
Mak andam atau pak andam
Make up artis

Bedak ini boleh digunakan selama 6 bulan hingga 1 tahun.
(credit to wan syamimi)

boleh dapatkan di SINI :)


*Dodo palgantong powder*
Colour









1) Natural Beige : original beige sesuai untuk Asian women











Bedak ni sgt glemer dekat korea n japan...ramai artis2 bersepedapatbahawa bedak ni bedak yg sgt bagus..dsyorkan pakai bedak ni selepaspakai bb cream unuk nampak kesan yg menakjubkan.











Sejak Tahun 2009, Dodo Company,pembuat Palgantong telah merubah namaproduknya menjad 3W Clinic. Semuaproduk bedak Palgantong VERSI BARUmenggunakan nama 3W Clinic.











Palgantong 3W Clinic Professional Powder yangdigunakan oleh Make-UpArtists Professional ini diimport direct dariKorea, dan Best sellingpowder in Korea, Japan and Hongkong.











PALGANTONG pertama kali dilancarkan di Koreapada tahun 1999. Produkini sangat populer di kalangan Bintang FilmKorea dan 4 dari 5 wanitaKorea menggunakan produk yang sangatmengagumkan ini.











Di pasar kosmetik Japan yang terkenal ,Palgantong mencatatangka penjualan hingga 600 juta dari tahun 2002sampai 2006. Palgantong terpilih menjadi Japan’s Top Hit product danmenempati tempat teratasdalam penjualan bedak di Jepang.

Keunggulan Bedak ni: 

1. Slimming Effect : Membuat wajah terlihat lebih slim /
 tirus dengan efek 3 dimensi yang ditimbulkan oleh refleksi cahaya.
2. Long Lasting Effect : Tahan air dan keringat. Sangat sempurna untuk tata rias anda3. Blooming Effect : membuat wajah terliha
t lebih halus dan bercahaya.
4. Super Hydrate Effect : Memelihara kelembaban kulit sepanjang hari, membuat kulit sehalus sutera.
5. Non Comedogenic

(credit to faizatul)

boleh beli dari SINI




*set zamian gold cocoa mask*
set ni yang paling aku suke..memang berkesan giler nak hilangkan jerawat..jeragat kat muka..fuhh..mabeles siot..haha :))

kebaikan :

1) Mengecilkan pori-pori
2) mgekalkan keremajaan kulit. (anjal)
3)Mengecutkan jerawat 
4)Mencerahkan kulit wajah 
5)Mengurang dan mgawal pengeluaran minyak
6)Awet Muda (Anti Aging)
7) menegangkan kulit
8) Membuat kulit jadi8 lembab
9) meyelesaikan masalah parut.

kalau tak caye try ler :)

then...

Zamian Magic Cacao Mask Pack, terdiri dari 3 item:1. Zamian Gold Cacao Mask
2. Olive soap
3. Cacao soap


CARA PEMAKAIAN:
1. Bersihkan muka dengan Cacao Soap.
2. Pakai masker selama 20 – 30 minit.
3. Bilas dengan air hangat (bisa juga menggunakan handuk yang dibasahi dengan air hangat).
4. Bersihkan dengan menggunakan Olive Soap.


DETAIL PRODUK:
  • Cacao Soap (Chocolate) : Terbuat dari black sugar, cacao, palm oil, dan coconut oil. Cocok untuk kulit sensitif, berminyak dan berjerawat.
  • Zamian Gold Cacao Mask - Untuk Jerawat!! Pure Cacao & 24k Gold!! Diimport dari Korea. Terbuat dari 100% Chocolate. Kemewahan untuk kulit anda. 150ml Chocolate Face Mask. Mengandung emas 24k.Masker wajah ini membantu mengurangi jerawat, mengecilkan pori-pori and kemerahan pada kulit, membuat kulit and bersih, halus, dan bersinar. Untuk semua jenis kulit
  • Olive Soap (Yellow) : Terbuat dari virgin olive oil, palm oil, coconut oil, dan camilai oil. Melembabkan kulit wajah dengan kesegaran wangi lemon.

boleh beli dari SINI 


*M perfect cover BB cream SPF 42 PA++*
siyesly...mmg sesuwai untuk muka yang sensitip...tambah pulak ade SPF ++ tu nak cover kne sunburn cam aku nih..

KLIK HERE to know


*Set Narakashiwa charcoal range*
dari kiri : facial wash, mask, make up remover & nose pack

guna mask ni kan..totally 100% berkesan buang black head..white head...and macam2 head lagi lah..hehe...nak tengok kesan firstly aku guna?




boleh nampak kesan kan lepas guna mask tu? :)

superb utk nyahkan blackhead & white head
charcoal mask & foam ni dibuat daripada arang. salah satu produk dari Japan yg superb dalam menyahkan white head & blackhead. cleanser foam tu utk minimize pori2.

Mask ni satu tiub boleh tahan setahun sbb pakai pun dalam 2 minggu sekali. satu muka rasa licin lepas pakai.

(credit to wan syamimi)

(picture credit to faizatul)

*yesta instant whitening body lotion*

yang ni aku otw nak order..macam best je..

ANDA AKAN DAPAT LIHAT HASILNYA DENGAN SEKALI PEMAKAIAN SAHAJA

Ingin putih secara kekal? Hanya memerlukan beberapa minit untuk dapatkan kulit putih impian anda. kerana kesan pemutihan yang cepat, anda tidak perlu segan untuk keluar hanya dengan pkai YESTA WHITENING BODY LOTION, kulit anda kekal cerah n nampak cerah.
.
Melindungi kulit dari pengaruh sinar matahari dan Ultraviolet yang dapat menyebabkan flek hitam pada kulit dan memberikan nutrisi pada kulit sehingga kulit lebih lembab. Yesta Instant White plus Body Lotion dapat melindungi keseimbangan Ph pada kulit sehingga terasa lebih nyaman dan segar. Pakai secara teratur dalam 1 bulan langsung lihat hasilnya dan permanen..

Fungsi: Mengandung Paraffinium Liquidum dan Moisturizer yang berfungsi mempertahankan kelembapan alami kulit tubuh, kulit pun akan terasa halus dan lembut serta tampak lebih cerah.

Cara Pemakaian: Oleskan secara merata ke seluruh tubuh setiap kali sesudah mandi.

Yesta Instant White plus Body Lotion telah terbukti hasilnya dan telah banyak digunakan oleh artis-artis

Dijamin selamat tanpa bahan merkuri dan xde kandungan yang berbahaya. tebukti dengan kelulusan oleh BPOM.
 dan juga KLIK di SINI

p/s : kebanyakan produk dari korea kan? hehe..walaupun import produk dari jaoh..tapi berkesan beb..try ler :) note2 aku copy je..malas nak tulis sebab tak sabau nak publish entry nih..haha :))






















p/s : KLIK SINISINISINISINI untuk menderma, terima kasih :')

HOT ? KLIK SINISINI , SINI, & SINI :')


dats all..tata~~

10 comments:

mimie said...

maveles. nanti ieyka upload pict da mekap sume plk taw. hehe

ieyka_Nz said...

huhu..nanti2 la..now tgh sunburn giler gara2 praktikal kat site..malu aii nak ambek pic skrg..nnti sunburn dh hilang baru ade feel nak makeup2..hehe :))

kochi said...

sume ni produk sis ieyka ke??byk....

ieyka_Nz said...

kochi : yup dear..semua ni akk pakai..just supplement, cream, foundation, mask, pencuci muka..xla byk sgt :))

kochi said...

byk la tu....haha....ptutla cntik muka...yg gluta white kotak pink tu best x???

ieyka_Nz said...

gluta white & b white tu akk ambik as supplement je dear :)akk baru je makan 3 hari ni..lom tahu lagi kberkesanan..sbb baru habis praktikal..so nak hilangkan sunburn cepat akk.ambik supplement tu :)

kochi said...

oo.....ici plak mkn gluta..hehe..hrp2 sunburn akak akn hlg dgn cpt2 k..hehe..

ieyka_Nz said...

hari tu akk pikir2 jugak nak gluta or 2 supplement tu....best tak gluta? akk tgh bertapa kat umah nih x kluar2 :)) nak hilangkan sunburn cepat..

♥ solehah ♥ said...

set narakashiwa du okei ka??

ieyka_Nz said...

leah : memang okey banget :) memang mujarab beb..hehe :)