3.2.11

siapa saya ?

Good morning ! good afternoon ! good evening ! good night ! hehe..saje je..mane taw readers blog aku nih sedang bace pagi ke..tgh hari ke..petang ke..malam ke..kan…kan..kan..!! (angguk2 jela!)

Okeh..tajuk entry pon pelik semacam je kan..siapakah saya yang sebenarnya?? Satu pertanyaan yang mengundang pertanyaan dalam buah fikiran korang semua kan.. Sebenarnya kan..saya ni adalah…saya ni adalah..adalah..adalah…sebenarnya…emmm..malu la nak cakap…sebenarnya..DRAGON BALL ADA 7 BIJI SEMUANYA !! Haha…merepek tol la aku nih kan..sekeh pale kang..:)

Sebenarnya…aku nih puteri raja yang baru turun dari dunia kayangan…ayahanda dan bonda aku hantar untuk jaga keamanan dunia nih..seganla….:)) Haha…korang nih..tak caye ke?! Memang la tak caye kan..asek cite dongeng je kan !

Okeh ! readers ! straight to da point !
Entry kali nih..aku nak cite tentang diri aku..satu persatu taw..tu pun kalau korang sudi nak dengar..kepada yang tak sudi tuh..baek korang jangan jenguk blog aku lagi (kejam nih)…:p
Actually, aku nih boleh jadi sesiapa je…chewah..kononnya !! tak caye? Jom enjoy reading entry nih !

1)      Aku adalah seorang ATLET

Kenapa? Muka macam aku nih yang chantek + chomel + ayu nih (perasan pulak minah nih kan) tak bole jadi ATLET ke? Amboi ! korang buang jaoh2 fikiran korang kalau fikir macam tuh. Huh..korang hengat aku tak bole jadi ATLET? Aku nih pernah jadi OLAHRAGAWATI tawww…bukan PRAGAWATI keh..O.L.A.H.R.A.G.A.W.A.T.I…!!! nak taw aku ambek acara ape? Semestinya acara yang paling aku minati-----à 400m !! bukan 40m yek..ingat aku nih tak laju lari ke? Kalah kuda belang tawww…..tak caye sudah..aku mula meleborkan diri dalam olahraga nih sejak aku DARJAH 4 lagi..sekolah rendah k..aku memang sangat minat dengan olahraga time kechik2 dulu..semua acara aku nak try..selain 400m..time sekolah2 rendah dulu..aku ambek acara 100m, 200m, lari berganti-ganti, lompat tinggi, lompat jaoh..emm..rasanya tu jela…baru sekolah rendah..belom lagi citer sal sekolah menengah..aku dalam bidang atlet nih sampai aku tingkatan 5..korang kira la..8 TAHUN okeh !! begitu lamanya kan..aku pun tak sangka..aku kat sekolah memang aktif giler ! kalah keaktifan WATSON NYAMBEK ok ! acara aku memang banyak time sekolah menengah nih..100m, 200m, 400m, 800m, lari berpagar..macam2 lagi la..SERBA BOLEH la katakan..(angkat bakul la pulak) Haha..Selain acara olahraga nih..aku selalu maen BOLA JARING..biasal orang ompuan kan..takkan la aku nak maen BOLA SEPAK pulak kan..hampeh tol..citer pasal bola jaring nih..aku dah bnyak kali wakil sekolah sejak sekolah rendah..sekolah menengah aku lebih menyerlah. Nak tau? Aku pernah wakil sampai PERINGKAT NEGERI..banggala wei..korang ade? Takdekan…tiap2 tahun aku wakil sekolah…sampai pengadil pon naek bosan nengok muka aku nih..hehe…

Kalau korang tak caya jugak..meh aku tunjuk bukti nih..ni antara piala2 yang aku dapat time sekolah rendah..belom lagi sekolah menengah..tak muat kamera aku nih..:)



2)      Aku adalah seorang PENARI

Atlet? Jadi penari? Wei..keras2 jugak tulang atlet nih boleh jadi lembut taw…korang hengat atlet tak bole jadi penari ke? Aku nih kan SUPER aktif..so, semua aku nak join..aku pernah jadi penari time sekolah rendah je..sekolah menengah takdela..korang giler ke..kalau sekolah menengah habes aku kene kejar ustaz nanti..mane tak nye..nama gak sekolah agama ! Sot..Haha..:) boleh ke aku ni menari? Haaaaa…korang nak taw? Aku pernah menari tarian HINDI, NGAJAT, JOGET,..berlakon pon ade..kan kalau ade penyampaian sijil dan hadiah tiap2 tahun tuh..mesti la ade persembahan kan..aku taknak la lepaskan peluang boat persembahan..hehe…persembahan untuk keramaian di kampong pon aku join k..

Masalahnya..gambar menari ade..tapi taknak la aku tunjok..malu la…hehe..takdela..bukan malu..tapi tak totop aurat..name pon budak2 lagi kan…

*picture from google*
hiasan semata-mata...bukan aku..:)

3)      Aku adalah seorang PENUNTUT

Penuntut? Mestila penuntut UiTM ! aku nih kan student UiTM…bak kata orang..UiTM Dihatiku,..hehe..:) aku kat UiTM nih ambek kos BUILDING..nak taw fakulti ape..meh bangga sikit nak bagitau..Faculty Architechture, Planning and Surveying. Hehe..:)

Korang nak tau? Dalam kelas aku ade 8 orang je..BANYAK kan? Kesian sungguh ! mungkin time aku masok tuh takde yang sudi nak ambek kos ni kot..almaklumla kos nih kan susah sikit…takpe la…yang penting aku hepi ambek kos nih..:)




4)      Aku adalah seorang BLOGGER

BLOGGER? Haaa..gelak2..mestila aku nih seorang blogger kan..dah tulis kat blog..hehe..saje je nak bagitawwwwwwww…..:p
Eleh..aku ni tak la femes macam korang..takpe…aku tak kesah..tujuan aku jadi blogger nih pon bukannya nak jadi femes macam korang..bukan nak jadi perhatian macam korang…uueeekkkk..!! :P jangan marah..nanti cepat tua !
Tujuan aku sebenarnya just nak mengisi masa lapang aku..dengan ada blog nih aku boleh luahkan perasaan aku..macam diary la jugak..tapi aku takdela citer pasal peribadi sangat..aku just suka citer ape yang ade kat sekeliling aku nih…aku enjoy jado seorang blogger..Thanks ya kepada yang mencipta blog nih..aku hepi sangat..blog la peneman aku..aku dapat release tension…dapat buang masa..dapat baca entry orang..:) mmmuuuaaahhhxxx….cayang korang semua..!!

Okeh ! tu je yang aku nak kongsikan..nanti ade free lagi citer pasal laen lagi keh..:)
Thanks kepada yang sudi membaca..cayang u all..:))

4 comments:

Mama_Nabihah said...

salam perkenalan... samalah kita org igan. hehe.. tapi kmk tok darah campur melano + melayu. hehe..

bapak mek org igan. mak mek org simunjan..

ada mek nangga gambar2 org kaul, berlanggar, ya Allah... rindunya kmk ngan kpg igan... believe it or not... tahun 2004 kali terakhir mek g igan.. 7 years!! oh, i miss my kampung!!

ieyka_Nz said...

yakah..g lah igfan..:)) bnyak dah perubahan..:))

Ibu Addinnasa said...

salam perkenalan

Kamek orang Malaya tapi enjoy diam di sarawak....jom exchange link!

ieyka_Nz said...

ibu addinnasa...salam balek..:))
jom exchange! :)