23.9.11

Majlis perasmian.

Dengan lafas  بسم الله الرحمن الرحيم ....."Aku merasmikan wajah baru blog aku" .... syukur alhamdulillah....hehe...tidak disangka tidak diduga, dapat jugak aku tempah full template yang memang CUTE mute camnih. Mesti korang tertanya-tanya kan siapa yang design template and header blog aku ni....tak lain tak bukan....bukan Aroonn Aziz..bukan Awal Ashari..bukan sapa2..tetapi Designer yang memang cukup terkenal :) iaituuuu.......

Tadaaaa....



Ucapan ribuan terima kasih kepada Wan Hazel sebab sudi meluangkan masa untuk mendesign template blog untuk saya...saya sangat2 suka...very2 appreciate it okeh ! Thank you beri2 maC :))


Mestilah korang kenal kan? Sape tak kenal meh aku kutuk2 pale dye sat ! Actually, lama dah aku skodeng Hincek Wan Hazel ni...Oppss...skodeng blog, bukan skodeng orang nya yerrr...Agak lama jugaklah..tapi time tu seimbas kilat je aku tengok...Aku tak kesah sangat pon time tu...Almaklum la awal2 zaman2 50an dulu kan x kesah sangat dengan DESIGN blog. Ambik yang simple je ! Then, disebabkan DUNIA yang makin moderrrnnn giler nih..semua orang nak tempah itu..nak tempah ini.... So, aku pun tak nak ketinggalan jugak ibarat " Katak di bawah tudung saji " 

Musim2 FINAL EXAM cam nilah perasaan aku nak menerjah blog semakin membuak-buak. Mungkin ni sindrom orang nak exam kot. dats mean musim x final exam blog tak dipedulikn keh3 :)) 

Lepas beberapa minggu ni aku main kes rujuk-merujuk Designer2 full template untuk blog ni...lastly, aku buat keputusan nak pilih Bro Wan Hazel untuk design template blog aku. 
Nak tahu sebab aku pilih Wan Hazel jadi designer??

Sebab 1 : Sebab dye orang sarawak, aku pun orang sarawak (kes senang mok rondeng tek nak).
Sebab 2 : Harga yang diberi memang berpatutan @ senang cara nak bayar dengan cara top up .
Sebab 3 : Selepas beribu kali fikir, tengok HASIL2 design beliau untuk para blogger2 lain memang memuaskan.
Sebab 4: Sebab aku excited sangat nak tukar design blog.Haha :)

Kalau sebut pasal hantaran bayaran tempahan design full template ni, biarlah antara Aku dan Wan Hazel saja yang tahu. Hamboi ! Haha....Kalau korang nak tahu berapa bayarannya? Korang terjah blog Wan Hazel nun jaoohh di sana dengan Klik Banner di atas :) Memang amat memuaskan :) Korang bleh bagitahu apa tema yang korang nak, kaler yang korang nak, design macam mana, and so onnnnn....Cepat2..nanti nyesal !

Haaa...bagi yang baru terjah blog aku ni, yang tak sempat nak tengok wajah buruk lama blog aku dulu (lalu nak buruk lepas dapat yang baru.."bagaikan kulit yang ditinggalkan kacang")
Korang tengok picture bawah ni....



** Ni lah wajah yang akan dirindui 20 abad akan datang **

dan yang terbaru adalah....


Cantikkan...cute dengan shoutbox yang cantik, cantik dengan hiasan twitter yang indah, Indah dengan keindahan tuan punya blog ! Hehe :)


Penuh dengan kata2 keindahan tu kan :) Kali ni aku nak bersifat matured matured lah sangat, berkelakuan "indah" di mata manusia dengan tagline " my life is very precious " dan aku inginkan   " noktah-noktah kehidupan dihiasi dengan keindahan "

" my life is very precious "

Hidup kita sebagai seorang manusia memang indah, dihiasi dengan suka dan duka..tangis dan tawa, jadi aku nak berkongsi kehidupan dengan pembaca2 blog aku. x termasuk hal peribadi oke Indahnya hidup ni kalau korang nak sia2kan macam tu jak. Tuhan dah berikan kita kehidupan, jadi sempurnakanlah hidup itu dengan kesempurnaan (kebaikan).

" noktah-noktah kehidupan dihiasi dengan keindahan "

Aku nak kehidupan aku diakhiri dengan keindahan yang menuju ke syurga. Amin :)



Ok...jangan sedih2 kerana membaca ayat2 hikmah aku yang tak cukup hikmah. Aku ni memang suka berpuitis, tapi kalau aku jadi tukang puitis ni takut nanti aku jadi pemes la pulak kan ! (dengan nada yang sombong)

Perjanjian : ....dengan ini..aku berjanji tidak akan meninggalkan blog ku yang indah ini lagi...hehe :)

  Alaaaa...before ni aku tak rajin sangat nak menghupdate blog sebab aku memang sangat busy..serius..busy sesangat...Aku kan final student -_-"


Sekian, terima kasih kerana sudi membaca....

6 comments:

♥ AMOYELLA said...

jeles jeles jeles!!!!

ieyka_Nz said...

hehe...kalau jeles jom terjah sama2 Wan Hazel...kui3 :))

Rizzyanaphotography said...

Hey ! hai .. nice blog ya ! kite baru nak berjinak2 dalam blog ni., so kalu sudi kawan ngan kite , follow la sy .. saya ! syg awk :P

ieyka_Nz said...

Hai..thanks :)

Wan_hazel said...

hahahha..senang nak rondeng ooo..ehehhe...supan nyawa nama blog mek i promote tok eh..ahahha..makceh2

ieyka_Nz said...

nama pun sama org sarawak juak tek nak....ngehehehehe..:) kita mesti brik pghargaan ngan org bh....:p welkem !