26.10.11

Ben Ashaari dan rakan blogger

Assalamualaikum :')

*Klik banner seperti biasa*

Agak2 , selama neyy aku dengar je nama Abang Ben neyy. Memang femes. Tapi aku buat dek je. Entah kenapa tiba2 dari semalam aku rasa nak follow and listkan blog Abang Ben kat blog aku. Rupanya, Abang Ben neyy memang best. Memang boleh dijadikan sifu. Hehe. First2 aku mula berbelog dulu, memang aku dengar je, singgah2 kejap je blog Abang Ben neyy terus blah, tapi bila dah baca dari mula sampai ke titik2 akhir, fuhlamak ! memang berinformasi betol belog Abang Ben neyy.

So, at the first time, aku teringin and tergerak hati nak join segmen yang dianjurkan Abang Ben neyy. Takde hadiah ponn. Just untuk mengenali sahabat2 blogger kat luar sana tu. Dalam minggu neyy, sejak aku suka blogwalking, memang banyak blog yang dah aku jumpa. Ada yang simple. Ada yang cantek. Ada yang cute. *blog aku pun apa kurangnya* hihi~~

Blog aku neyy baru je setahun jagung. Bukan macam blog2 Yuyu zulaikha, Irine Nadia Marcello, Fatin Liyana yang dah berabad-abad tuh. Bukan. Aku neyy kira blogger yang baru jugaklah. Nama pun setahun jagung kan. 

Apa tujuan sebenar aku berblogging eh ?

Okeyy. Macam neyy ceritanya. Suatu ketika dulu, ada member aku sorang neyy post kat pesbuk tentang blog   dye. Entah kenapa aku terklik plak blog dye neyy and terbaca semua isi blog tuh. Semua entry okeyy ! Wah, terharu ada, tertarik ada...macam best. *dalam fikiran aku time tu fikir blog ni boleh jadi tempat membuang masa and meluahkan perasaan* Yes ! itu yang aku fikirkan. Dengan sepantas kilat aku terus sign up, buat blog sendiri. Fuhlamak ! Memang best laaa.

Bila aku mula menjejakkan diri dalam dunia blog neyy, baru aku tahu betapa bestnya jadi seorang blogger. Boleh baca ragam2 cerita blogger lain. Boleh dapat info dari blogger2 lain. Macam2lah.

Tujuan utama sebenar aku buat blog neyy untuk aku buang masa daripada buat kerja yang tak berfaedah. Betol. Kalau takde kerja mesti boring kan. So, aku dapat buang masa aku dengan menaip apa yang terbuku di fikiran kasi buang stresssss, publishkan bagi satu dunia tahu !

Idola ? Sepanjang aku berblogging neyy, blog yang aku paling suka, paling simple, paling cantek, paling cute macam tuannya..adalah Yuyu Zulaikha. Aku paling suka bab cara penulisan Yuyu. Memang menarik minat. Takda satu pun entry Yuyu yang membosankan. Serius. Memang best. Kalau baca je entry Yuyu memang memberi semangat aku nak jadi seorang blogger.

Yuyu Zulaikha
*yang paling aku suka header Yuyu yang simple and comel neyy*

Siapa yang tak kenal Yuyu Zulaikha neyy kan ? Tipu kalau cakap tak kenal. Yuyu Zulaikha memang seorang yang peramah. Cantik orangnya.

*Yuyu Zulaikha idolaku*


Sekian, terima kasih Abang Ben sebab buat segmen ney *ada jugak entry aku hari neyy sebab tak taw nak tulis ape..hehe*

17 comments:

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

QasehSuci said...

salam kenalan...Qaseh dtg singgah dan follow...(^-^)

Syafiq Ahadin said...

Salam singgah dari saya, Syafiq Ahadin . :D

-✿Ayu✿- said...

salam kenalan! dri segmen abg beng!

ieyka_Nz said...

salam kenalan semua :))

nurul nabila bt medan said...

hye ! dri segmen sma ^^
http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2011/10/ben-ashaari-dan-rakan-blogger.html

SoLy SoLicious said...

terjah ^^

http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/10/ben-ashaari-dan-rakan-blogger.html

wanie wonek said...

singgah sini jugak. sudah follow kamu ea .. jom singgah blog saya pulak.

http://waniewonek.blogspot.com

c nana said...

terjah sni dri segmen yg sama.. hepi blogging (^__^)v


http://mizznana11.blogspot.com/2011/10/ben-ashaari-dan-rakan-blogger.html

ieyka_Nz said...

wahhh..nak jugak terjah blog korang neyy...esok keyy..hehe..wait for me too..

Arol Mubin said...

Salam perkenalan daripada Arol Mubin! :)

# Senarai Blog Segmen Ben Ashaari Dan Rakan Blogger :D
http://arolpunyeblog.blogspot.com/2011/10/senarai-blog-segmen-ben-ashaari-dan.html

SpidermanHere said...

Salam ukhuwah tuan blog. Lina datang dari segmen yang sama. Dah follow blog ni. Kalau ada masa, jom terjah Lina balik :) http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/10/ben-ashaari-dan-rakan-blogger.html

cik eyqa :) said...

jalan2 sambil follow dari segmen abg ben hit me back okayy :)
http://sweetlikecuppycake.blogspot.com/

KiMiE said...

Salam. Singgah dan follow. Dari segmen bro Ben :)

jom singgah : http://kimie-blog.blogspot.com

CikHoneyBee said...

salam.. cikhoneybee dtg dr segmen abg ben dan mtk maaf sbb lmbt singgah. jemput ke blog ya

http://storycikhoneybee.blogspot.com/2011/10/ben-ashaari-dan-rakan-blogger.html

QmaRidh said...

Salam perkenalan.. jom singgah blog saya
http://qesahqasehqmaridh.blogspot.com/2011/10/ben-ashaari-dan-rakan-blogger.html

Miss Ayu Nushka said...

salam ziarah.dr segmen yg sama.baru berkesempatan blogwalking.hehe
ayu dh follow.jemput2 la singgah kat blog ayu pula^^