22.10.11

Model

Assalamualaikum :')

Hari neyy rasa rajin nak hupate belog lelaju-laju. Bukan model manusia, bukan model binatang, tapi model rumah yang aku buat sepanjang aku berjinak-jinak dalam dunia hiburan pembangunan a.k.a student building neyy. Memang memerlukan usaha yang amat gigih plus kesabaran yang amat tinggi nak cipta semua model2 rumah neyy taw . Duit pon berhabis jugak -_-" sampai beratus-ratus hingget. Tapi tapi ,takpelah..name pun student building kan kan. Kenelah berkorban untuk masa depan bangsa dan negara *ala-ala bajet macam perwira negara* :')

1) Model rumah tradisional






Rumah tradisional neyy kitorang ambek ilham dari rumah bidayuh di Serian, Sarawak. Sanggup kitorang pegi Serian tu semata-mata nak buat survey tentang rumah panjang bidayuh tu sebagai ilham mencipta sebuah rumah tradisional khas untuk pelancongan. Yang kaler biru dalam gambar tu actually pantai :') Disebabkan dah terlalu lama, pudar la pulak buble2 kecil tu..

2) Construction site layout





Macam real je kan kan kan. Hehe. Comel je lori bancuh tu depan gate nak masok site. Susah nak dapat kenderaan neyy. Kene cari kedai yang memang ade jual kenderaan camneyy. Sampai larut malam buat model neyy je. Memang penat sangat. Nama pun student kan. hmmm..

P/s: Hak cipta terpelihara :')


Sekian, terima kasih sebab sudi membaca :')

2 comments:

miedah_Blurr said...

lawanya.. mcm real je.. hihi

ieyka_Nz said...

thanks miedah :))